ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: Γόνιμο έδαφος για ξένους επενδυτές η Ελλάδα μετά από τις μεταρρυθμίσεις

15:14 - 29 Ιαν 2013 | Οικονομία
«Η Ελλάδα έχει λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, καθιστώντας ευνοϊκότερες τις συνθήκες για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, στις επαφές που είχε σήμερα στη Ντόχα με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου του Κατάρ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη χώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως τόνισε ο κ. Μίχαλος, οι δύο χώρες μπορούν να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες για τη σύσφιξη των οικονομικών τους σχέσεων, ενώ το μεγάλο στοίχημα είναι να προωθηθούν και απευθείας συνεργασίες μεταξύ Ελληνικών και Καταριανών επιχειρήσεων.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο του Κατάρ βρίσκονται ήδη σε στενή συνεργασία από τον Ιούνιο του 2007, οπότε και υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανταλλαγές πληροφόρησης και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, καθώς και πράξεις για την αμοιβαία προώθηση των εμπορικών και οικονομικών συμφερόντων των δύο χωρών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.