ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις της τρόικας στην κυβέρνηση για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα»

13:39 - 04 Φεβ 2013 | Οικονομία
Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την αξιοποίηση της λεγόμενης «Αθηναϊκής Ριβιέρας» ζητούν οι δανειστές από το κυβερνητικό επιτελέιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Άναπτυξης για να λυθούν άμεσα οι νομικές δυσκολίες που προκύπτουν για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.

 

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νομοσχέδιο για τη σύσταση της εταιρίας που θα ονομάζεται Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, στην οποία θα περιέλθουν όλα τα ακίνητα και οι εκτάσεις από το ΣΕΦ έως το Σούνιο.

 

Ωστόσο, κάποια από τα «φιλέτα» της περιοχής (Ελληνικό, Αστέρας Βουλιαγμένης, κ.α.) έχουν ήδη μπει στη β' φάση των διαγωνισμών μέσω τουΤαμείου Αξιοποιήσης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την αξιοποίηση τους, κάτι που τα εξαιρεί από την είσοδο στην εταιρία.

 

Από την πλευτά της τρόικας, ασκούνται πιέσεις για να μπούν όλες οι εκτάσεις και τα ακίνητα στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο,με την κυβέρνηση να αρνείται σε πρώτη φάση, ενώ σύμφωνα με πηγές η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση αναμένεται να συνεχιστεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 04 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.