ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφη η απόφαση για το έργο οδικού δικτύου στην Κρήτη ύψους 63,5 εκατ. ευρώ

21:02 - 04 Φεβ 2013 | Οικονομία
Την απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 63.500.000 ευρώ για τη δημοπράτηση με ανοικτή διαδικασία του έργου «Αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού τμήματος Πάνορμος – Εξάντης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο Ν. Ρεθύμνου», υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος, συνολικού μήκους 10 χλμ και περιλαμβάνει:

- την μετατροπή του σε κλειστό αυτοκινητόδρομο πλάτους 22,25μ (2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση) με διαπλάτυνση της υφιστάμενης διατομής και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του

- την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Πανόρμου,

- την κατασκευή των απαιτούμενων τεχνικών έργων, της κοιλαδογέφυρας στην περιοχή του Εξάντη καθώς και των ανισόπεδων διαβάσεων  για την επικοινωνία των εκατέρωθεν περιοχών

- την κατασκευή του απαιτούμενου παράπλευρου οδικού δικτύου.

Το έργο είναι ενταγμένο στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η αναβάθμιση του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης αποτελεί αποδεδειγμένα υψηλή προτεραιότητα του υπουργείου μας, όπως προκύπτει από τις χρηματοδοτήσεις των τμημάτων Γούρνες-Χερσόνησος (το οποίο κατασκευάζεται ήδη), Αυχένας-Αγκαθιά-Χαμέζι-Σητεία, Γαλατάς-Κολυμπάρι-Καστέλι και Πάνορμος-Εξάντης, που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, συνολικού προϋπολογισμού 142 εκ. ευρώ».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:01 - 05 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.