ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη Ράιχενμπαχ στην ελληνική κυβέρνηση – Αρνητικός στη συζήτηση για τροποποίηση του προγράμματος της τρόικας

13:31 - 06 Φεβ 2013 | Οικονομία
Μετά την παραδοχή από ΔΝΤ για την αστοχία των υπολογισμών και την αποτυχία του προγράμματος.

Αρνητικός εφμανίστηκε ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν στην Αθήνα, Χορστ Ράιχενμπαχ στην όποια συζήτηση για την τροποποίηση του προγράμματος διάσωσης που εφαρμόζει η τρόικα για την ελληνική οικονομία, μετά την παραδοχή από το ΔΝΤ και αξιωματούχους της ΕΕ ότι το πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς.

 

"Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση", απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ράιχενμπαχ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου. Πρόσθεσε ότι o ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα και σημείωσε ότι η Task Force "είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει".

 

Ο κ. Ράιχενμπαχ μίλησε θετικά για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι "κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα".

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:49 - 06 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.