ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο για προϋπολογισμό Ε.Ε.: «Δεν πρέπει να στείλουμε αρνητικό μήνυμα στις αγορές»

18:33 - 06 Φεβ 2013 | Οικονομία
Έκκληση στους επικεφαλής των κρατών-μελών της ΕΕ να γεφυρώσουν τις διαφορές τους ώστε να προκύψει πολιτική συμφωνία για τον προϋπολογισμό της ΕΕ 2014-2020 στη Σύνοδο Κορυφής που αρχίζει αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες απηύθυνε από το βήμα της Ευρωβουλής ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Όπως είπε, περαιτέρω καθυστέρηση θα στείλουν ένα πολύ αρνητικό μήνυμα την ώρα που η οικονομική ανάκαμψη είναι εύθραυστη. Επισήμανε ακόμη πως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο προϋπολογισμός της ΕΕ, παρά το μικρό του συγκριτικά μέγεθος, γύρω στο 1% του ΑΕΠ της ΕΕ, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις επενδύσεις. Και οι επενδύσεις, συνέχισε, είναι ένα ζωτικής σημασίας στοιχεία στην ατζέντα μας για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, κυρίως στις πιο ευάλωτες χώρες και περιοχές.

 

Αφού σημείωσε πως η κρίση δεν έχει τελειώσει, επισήμανε πως το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο είναι αναπόσπαστο τμήμα της απάντησης της ΕΕ στην οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο κ. Μπαρόζο αναφέρθηκε ειδικότερα στη μεγάλη ανεργία των νέων στην ΕΕ, καλώντας τους ηγέτες των χωρών μελών «να μη χάσουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την καταπολέμηση της ανεργίας.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.