ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Θέμα λάθους στη συνταγή του ΔΝΤ έθεσε ο Γ. Στουρνάρας

12:12 - 12 Φεβ 2013 | Οικονομία
Eurogroup: Θέμα λάθους στη συνταγή του ΔΝΤ έθεσε ο Γ. Στουρνάρας
Θέμα προσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στο χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στουρνάρας έθεσε στους Ευρωπαίους ομολόγους του το ζήτημα του λάθους του πολλαπλασιαστή στη «συνταγή» του ΔΝΤ, θέτοντας και εμμέσως θέμα αναπροσαρμογής του προγράμματος για την Ελλάδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο κ. Στουρνάρας φέρεται να ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα του λανθασμένου πολλαπλασιαστή και τις επιπτώσεις του στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα όσον αφορά την ύφεση.
Το Ταμείο πρέπει «να ξεφύγει από τις ακαδημαϊκές αναλύσεις», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας μετά το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στην πρόσφατη σχετική παραδοχή του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ, αλλά και άλλων στελεχών του, ακόμη και της ίδιας της γενικής διευθύντριάς του Κριστίν Λαγκάρντ - η οποία συμμετείχε στο Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν θέλησαν να ανοίξουν τέτοιο θέμα σε αυτήν τη φάση.

 

Ικανοποίηση για την πορεία της Ελλάδας

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Deutsche Welle την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup, o Ολλανδός Γ. Ντεϊσελμπλούμ.

Αλλά και οι οι ευρωπαίοι εταίροι φαίρονται να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων που η ελληνική κυβέρνηση έχει αναλάβει. Αυτό στο οποίο επιμένουν όλοι είναι να μη χαλαρώσουν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, δηλαδή να εφαρμοστούν άμεσα, σύμφωνα με όλα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε του εταίρους για την πορεία εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ενώ τέθηκε προς συζήτηση και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επόμενη αξιολόγηση των πεπραγμένων από την τρόικα μέσα στις επόμενες μέρες στην Αθήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 12 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.