ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέργος: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»

19:03 - 12 Φεβ 2013 | Οικονομία
Μέργος: «Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα»
Την περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κατέστησε πιθανή ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος, ο οποίος υπερθεμάτισε πως «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα».

Στο περιθώριο εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Γ. Μέργος διαμήνυσε πως «το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».

«Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή» κατέστησε σαφές ο γ.γ του ΥΠΟΙΚ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την δημοσιονομική πορεία της χώρας, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ήδη παρατηρείται μείωση των ελλειμμάτων και ως εκ τούτου, οι προϋπολογισμοί εφεξής, θα είναι πλεονασματικοί.


Μέργος: Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού

Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, με την οποία προχωρά σε διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του ότι ο μισθός των 586 ευρώ είναι υψηλός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μέργου:

«Σε ομιλία μου σήμερα, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών, παρουσίασα τις προσωπικές μου απόψεις για το πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Από ολόκληρη την ομιλία, απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης.

Ουδέποτε ζήτησα μείωση του κατώτατου μισθού. Οι μισθοί στην Ελλάδα, μετά την δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων ετών, έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στην ομιλία μου, αναλύω το πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών. Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:44 - 12 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.