ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Μπορεί να γίνουν και οι δύο αγωγοί

11:37 - 14 Φεβ 2013 | Οικονομία
Reuters: Μπορεί να γίνουν και οι δύο αγωγοί
Ανώτερο στέλεχος του αγωγού TAP δήλωσε την Τετάρτη ότι ίσως τελικά κατασκευαστούν και οι δύο αγωγοί που σήμερα ανταγωνίζονται για να μεταφέρουν φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Reuters.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται, ωστόσο, να συμβεί ταυτόχρονα αλλά διαδοχικά, με τον ένα αγωγό να γίνει ενδεχομένως αργότερα από τον άλλον, είπε στο Reuters ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων του ΤΑΡ, Michael Hoffman.

"Δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα είναι διαθέσιμα από τη δεύτερη φάση του (αζέρικου κοιτάσματος) Shah Deniz. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορούν να κατασκευαστούν ταυτόχρονα δύο μεγάλοι αγωγοί", δήλωσε ο Hoffman. "Αλλά μπορεί να έχουμε δύο αγωγούς διαδοχικά. Θα είναι μόνο ζήτημα χρόνου πριν μπει σε ροή περισσότερο αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, αν και αυτό ίσως χρειαστεί άλλα 5 με 10 χρόνια", συμπλήρωσε o Hoffman.

Oι δηλώσεις του Ηοffman έγιναν μετά την τελετή υπογραφής διακρατικής συμφωνίας υπέρ του TAP μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας, δια μέσου των οποίων θα περάσει ο σχεδιαζόμενος αγωγός εάν επιλεγεί τελικά από την κοινοπραξία του Shah Deniz εις βάρος του ανταγωνιστή του, Nabucco. H επιλογή προβλέπεται να γίνει αργότερα φέτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.