ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πολυεθνικές διαψεύδουν ότι ζητούν μισθούς 300 ευρώ

12:50 - 05 Μαρ 2013 | Οικονομία
Σε πλήρη διάψευση των πληροφοριών για πιέσεις ώστε να δοθεί νομικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση, προχωρούν οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται (και) στην Ελλάδα.

 

Kraft Food Hellas

«Στα χρόνια της κρίσης δεν μειώσαμε μισθούς και δεν κάναμε απολύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής στη χώρα μας θα πάρουν αυξήσεις 1% με 2%» τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Kraft Food Hellas Λευτέρης Χαλουλάκος, η οποία απασχολεί 580 εργαζόμενους. Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει πως «στη συνάντηση που είχαμε την περασμένη εβδομάδα με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δεν ετέθη θέμα μείωσης μισθών».

 

Barilla Hellas

Η Barilla Hellas, από την πλευρά της, με ανακοίνωση υποστηρίζει πως «ουδέποτε διατύπωσε ή εξέφρασε απόψεις που σχετίζονται με τη μείωση μισθών στην Ελλάδα και δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι απόψεις αυτές όχι μόνο δεν την αντιπροσωπεύουν αλλά τη βρίσκουν απολύτως αντίθετη». Μάλιστα, επισημαίνει ότι θεωρεί τέτοια μέτρα «αναποτελεσματικά για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

 

BIC ΒΙΟΛΕΞ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εταιρεία BIC ΒΙΟΛΕΞ, που επίσης διέψευσε ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Δημήτρης Πισιμίσης εξέφρασε τέτοιες απόψεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο τελευταίος υπεύθυνος για τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων στην χώρα μας είναι οι μισθοί και εν τέλει το μισθολογικό κόστος. Η BIC ΒΙΟΛΕΞ τουναντίον, έχει στηρίξει έμπρακτα τους εργαζόμενους της,
αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της, μη έχοντας κάνει την παραμικρή μείωση μισθών, αλλά συνεχίζοντας αντίθετα να χορηγεί
αυξήσεις».

 

Unilever Hellas

Τέλος, και η Unilever Hellas δήλωσε αντίθετη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σε δηλώσεις του , ο αντιπρόεδρος Γρηγόρης Αντωνιάδης σημείωσε πως «η εταιρία μας δεν έθεσε τέτοιο θέμα, δηλαδή περαιτέρω μείωσης μισθών. Δεν μας αφορά, δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς δεν κάναμε απολύσεις, ούτε και μειώσεις σε αυτά τα χρόνια της κρίσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.