ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός

15:08 - 08 Μαρ 2013 | Οικονομία
Ανακάμπτει φέτος ο τουρισμός στην Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη παρατηρείται στασιμότητα λόγω του αδύναμου οικονομικού κλίματος, σύμφωνα με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.

 Ο Doerte Nordbeck της GfK σε παρουσίαση στο πλαίσιο της έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ στο Βερολίνο είπε ότι οι κρατήσεις από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία για φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση 10%. 


   Τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό ήταν μειωμένα κατά 4,6% στα 9,89 δις ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος. 


   Οι αφίξεις από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ελλάδας, μειώθηκαν κατά το ένα πέμπτο περίπου. Ένας λόγος για αυτό ήταν και η ανησυχία των Γερμανών για αντιδράσεις σε βάρος τους λόγω του αρνητικού κλίματος στην Ελλάδα για τη χώρα. 


    Η Alltours, ο τέταρτος μεγαλύτερος τουριστικός πράκτορας στην Γερμανία, είπε ότι οι κρατήσεις για την Ελλάδα το 12μηνο έως τις 5 Μαρτίου ήταν αυξημένες κατά 30%. 


   "Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση των τελευταίων δύο ετών και είναι πλέον σε καλή κατάσταση", είπε ο Willi Verhuven, διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Alltours. 


   Ο Verhuven πρόσθεσε ότι παρατηρείται επιστροφή των μόνιμων επισκεπτών που είχαν στραφεί σε άλλους ταξιδιωτικούς προορισμούς αντί της Ελλάδας. 


   Αλλά και η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρία ταξιδιών, η TUI Travel <TT.L>, βλέπει ανάκαμψη για την Ελλάδα, με τις κρατήσεις της για την Ελλάδα να έχουν αυξηθεί κατά 4%. Εκπρόσωπος της εταιρίας επεσήμανε ότι σημαντική αύξηση έχουν καταγράψει οι κρατήσεις από τη Βρετανία. 


   Η Γερμανίδα Καγκελάριος, που άνοιξε την εκδήλωση, προσκάλεσε τους επισκέπτες της έκθεσης να προτιμήσουν για τις διακοπές τους χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, συμβάλοντας έτσι στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.