ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

17:02 - 10 Μαρ 2013 | Οικονομία
Σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας
Στο επίκεντρο οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας έχει από τις 3 το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μία σειρά καυτών ζητημάτων προκειμένου να κλείσουν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για την δόση του Μαρτίου.
Το νέο ραντεβού στο υπουργείο Οικονομικών ήρθε μετά από μία εβδομάδα δύσκολων διαβουλεύσεων και διαφωνιών για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Ωστόσο, σήμερα τίθενται επί τάπητος και τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.


Κλίμα αισιοδοξίας

Ωστόσο, το κλίμα αισιοδοξίας αποτυπώνεται και στη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, κατά την αποχώρησή του το απόγευμα του Σαββάτου από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, θα υπάρξει τελικά συμφωνία, καθώς η τρόικα συμμετέχει με θετική διάθεση στις διαπραγματεύσεις, ενώ τόνισε ότι «πάντα υπάρχει λύση για όλα».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:59 - 10 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.