ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. για την περίοδο 2014 - 2020

14:34 - 13 Μαρ 2013 | Οικονομία
Συντασσόμενο με την θέση της Κομισιόν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε στη σημερινή του συνεδρίαση τον προϋπολογισμό για την περίοδο 2014-2020 της ΕΕ, όπως αυτό συμφωνήθηκε από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 8 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ισχυρότερα κράτη της Ευρωζώνης επιχειρούσαν επί μήνες να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό της Ένωσης, ώστε να συγκεραστεί η απαίτηση των Βρυξελλών για διάθεση μεγαλύτερων ποσών και εκείνη πολλών χωρών, προεξάρχουσας της Μεγάλης Βρετανίας, για δραστικές περικοπές. 


Αυτό υποδεικνύει προσχέδιο απόφασης που έχει συνταχθεί από τις πέντε μεγαλύτερες παρατάξεις που εκπροσωπούνται στις τάξεις του, στο οποίο αναφέρεται ότι ο συμβιβασμός στην «παρούσα του μορφή» απορρίπτεται. Παρατίθεται σε αυτό ακόμα, ότι τα κράτη-μέλη δεν έλαβαν υπόψη τους «τις προτεραιότητες και τις έγνοιες» του Ευρωκοινοβουλίου, όπως αυτές εκφράστηκαν και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.


Οι συντάκτες του σχεδίου επαναλαμβάνουν την απαίτηση για ένα μοντέρνο, προνοητικό, ευέλικτο και διαφανές πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 13 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.