ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητά plan B η Κύπρος

21:56 - 20 Μαρ 2013 | Οικονομία
Αναζητά plan B η Κύπρος
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο, υπό τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, αναζητώντας ένα σχέδιο Β' για τη διάσωση της Κύπρου, μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου για την επιβολή φόρου στις κυπριακές καταθέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα τηρεί σκληρή στάση, απορρίπτοντας τις εναλλακτικές λύσεις που πρότεινε η κυπριακή κυβέρνηση.

Aύριο το πρωί ο κ. Αναστασιάδης θα έχει νέα σύσκεψη με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Η Λευκωσία, σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναζητεί ξανά λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της οικονομίας μέσω της Τρόικας. Η προσπάθεια στρέφεται στο να βρεθεί η καλύτερη υπό τις περιστάσεις λύση για την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα, ώστε το τραπεζικό σύστημα να ανοίξει το συντομότερο και με τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλότητα στην εγχώρια αγορά.

Πάντως, αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, όπωςεπιβεβαίωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, κυρία Αλίκη Στυλιανού, η οποία πρόσθεσε ότι αργότερα θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε, νωρίτερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε πως μια ομάδα τεχνοκρατών από κάθε κόμμα μετέβη στην κεντρική τράπεζα της Κύπρου προκειμένου να συζητηθεί ένα σχέδιο Β', αναφορικά με τη χρηματοδότηση και τη μείωση των 5,8 δισ. ευρώ.

Ο κ. Στυλιανίδης διέψευσε τις πληροφορίες που φέρουν τη Λαϊκή Τράπεζα να έχει πωληθεί σε Ρώσους επενδυτές.

Λίγο πριν από το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο κατέφθασαν και οι επικεφαλής της Τρόικας για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13:30 και στη συνέχεια μετέβησαν στη Βουλή για ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων.

Σκληρή στάση, μάλιστα, φέρεται να τηρεί το κλιμάκιο της Tρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο της Tρόικας φέρεται να απορρίπτει εναλλακτικές λύσεις, που της τέθηκαν από την κυπριακή κυβέρνηση.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το γεγονός ότι μετά τη συνάντηση του κλιμακίου της τρόικας στη Βουλή οι βουλευτές- εκπρόσωποι των κομμάτων απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, κ. Γιώργος Λουκαΐδης, η βουλευτής της ΕΔΕΚ, κυρία Ρούλα Μαυρονικόλα και ο βουλευτής των Οικολόγων, κ. Γιώργος Περδίκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.