ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεν: Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και επείγουσα

15:43 - 21 Μαρ 2013 | Οικονομία
«Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και επείγουσα», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Αντιπρόεδρου ‘Ολι Ρεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι εφικτή η εξεύρεση λύσης και πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το Σάιμον ‘Ο Κόνορ, οι κυπριακές αρχές πρέπει να υποβάλουν μια αξιόπιστη και συνεκτική πρόταση, ενώ η Κομισιόν από την πλευρά της έχει τη σφοδρή βούληση να βοηθήσει με κάθε τρόπο για μια βιώσιμη λύση. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφερθεί στις διαβουλεύσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή και στα διάφορα σχέδια που συζητούνται, επισημαίνοντας ότι δεν θεωρεί σκόπιμο ούτε χρήσιμο να αναφερθεί σε επιμέρους πτυχές μιας απόφασης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αναφέρθηκε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος Μπαρόζο από το Μόσχα, ο οποίος εξέφρασε, όπως είπε, την ανησυχία για την κατάσταση στην Κύπρο και τις επιπτώσεις για τους Κυπρίους.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δυσφορία των Ρώσων για την Κύπρο, απάντησε ότι είμαστε εδώ και μήνες σε επαφή με τη Ρωσία, ο Πρόεδρος Μπαρόζο είχε μιλήσει το Δεκέμβριο με τον Πρόεδρος Πουτιν, ο Ολι Ρεν με το Ρωσο ομόλογό του μιλάει όλο αυτό το διάστημα και μάλιστα στις 7 Μαρτίου είχε και τηλεφωνική επικοινωνία. Η Κομισιόν είναι ανοικτή στο να ακούσει τις ανησυχίες της ρωσικής πλευράς, κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.