ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό κλείσιμο της Λαϊκής αποφάσισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη

18:36 - 21 Μαρ 2013 | Οικονομία
Οριστικό κλείσιμο της Λαϊκής αποφάσισε η κυβέρνηση Αναστασιάδη
... Aλλά η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου το διαψεύδει! Η κυπριακή δημόσια τηλεόραση ΡΙΚ μεταδίδει ότι η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε το οριστικό κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, απόφαση που έχει ήδη ανακοινωθεί στους εργαζόμενους του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων, θα υπάρξει διαχωρίσμος της Λαϊκής Σε good και bad bank ενώ οι καταθέσεις κάτων των 100.000 ευρώ θα προστατευθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματούχος της κυβέρνησης Αναστασιάδη δήλωσε πως «η Λαϊκή θα έχει ρευστότητα  για λίγες ώρες ακόμα».  Στον απόηχο αυτών των εξελίξεων, η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε «πλαφόν» 260 ευρώ την ημέρα για κάθε καταθέτη της στα ΑΤΜ της Κύπρου.

 

Πάντως, η εκπρόσωπος της Κεντρικής τράπεζας της Κύπρου, (ΚτΚ), Αλίκη Στυλιανού διέψευσε τις παραπάνω πληροφορίες λέγοντας ότι «η αναδιάρθρωση μιας τράπεζας δε σημαίνει απολύσεις». Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εργαζομένων στην τράπεζα ανέρχεται στους 500.

 

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στη Μεγαλόνησο είναι τα επεισόδια που έγιναν νωρίτερα μπροστά από τη Βουλή στη Λευκωσία, με τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με καταθέτες που διαδήλωναν κατά των περικοπών. 

 

Ακόμα, το γύρο των διεθνών media κάνουν οι εικόνες στα ΑΤΜ των κυπριακών τραπεζών, όπου υπάρχουν ουρές 10δων ατόμων που περιμένουν για πολλή ώρα να κάνουν αναλήψεις χρημάτων

Τελευταία τροποποίηση στις 20:42 - 21 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.