ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: «Πρέπει να διασφαλιστούν πλήρως οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ»

22:49 - 21 Μαρ 2013 | Οικονομία
Τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξλίξεις για το πακέτο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Eurogroup σημειώνεται:

 

«Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές Αρχές ένα νέο σχέδιο πρότασης, το οποίο αναμένει από τις κυπριακές Αρχές να παρουσιάσουν το τάχιστο δυνατό. 

 

»Το Eurogroup στη συνέχεια, στη βάση μίας ανάλυσης της τρόικας που πρέπει να γίνει, θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα τις παραμέτρους που προσδιορίστηκαν νωρίτερα από το Eurogroup. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν να δημιουργούν το νομικό πλαίσιο για τα στοιχεία αυτής της συμφωνίας.

 

»Το Eurogroup επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη πλήρους διασφάλισης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ εντός της ΕΕ. Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν σε ετοιμότητα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, καθώς και να διασφαλίσουν την σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά».

Τελευταία τροποποίηση στις 23:12 - 21 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.