ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mπήκε Εισαγγελέας για τα πτυχία μαϊμού

01:08 - 28 Μαρ 2013 | Οικονομία
Mπήκε Εισαγγελέας για τα πτυχία μαϊμού
Τον δρόμο για τον Εισαγγελέα πήρε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών. Συγκεκριμένα διαβιβάστηκε στην εισαγγελία Αρείου Πάγου από την διεύθυνση εκπαίδευσης η απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Αρτας για να ασκηθεί αναίρεση υπέρ του νόμου για την υπόθεση των παράνομων τίτλων σπουδών.

Στο έγγραφο που έστειλε η Διεύθυνση εκπαίδευσης αναφέρετε ότι "επειδή η υπόθεση αυτή είναι εξαιρετικά σοβαρή, καθώς χαλκεύεται το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και πλήττεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία ανάμεσα σε αποφοίτους δημόσιων και ιδιωτικών λυκείων, είμαστε βέβαιοι ότι η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει. Είναι αναγκαίο 2000 και πλέον παράνομοι τίτλοι σπουδών που εκδόθηκαν από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας να ανακληθούν άμεσα, διότι δεν είναι δυνατόν σε νευραλγικές και ευαίσθητες θέσεις του δημοσίου να υπηρετούν άνθρωποι χωρίς τα ουσιαστικά και νόμιμα προσόντα ή να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ κάτοχοι παράνομων τίτλων.

 

Το συγκεκριμένο θέμα μας το κατήγγειλε και ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος Μιχάλης Κουρουτός. Όπως μας  είπε σήμερα πάνω από 2.000 υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα διαθέτουν πτυχίο μαϊμού, ενώ συνολικά -συμπεριλαμβανομένου και του ιδιωτικού τομέα- φθάνουν τα 5.000 άτομα.

 

Ο ίδιος μας μίλησε  για ιδιωτικές σχολές που είχαν στήσει παραμάγαζα παραγωγής πτυχίων μαϊμού και οι οποίες βρίσκονταν στην Λάρισα, στα Ιωάννινα, στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Αθήνα. Ωστόσο, κατά τον ίδιο ακόμη δεν έχει ξεριζωθεί η πηγή του κακού που ξεκίνησε από την Άρτα, όπου εμπλέκεται και καθηγητής πανεπιστημίου.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 01:34 - 28 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.