ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναζητείται επενδυτής με εμπειρία – Ολοκλήρωση διαδικασίας μέχρι την αρχή του 2014

13:39 - 01 Απρ 2013 | Οικονομία
ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αναζητείται επενδυτής με εμπειρία – Ολοκλήρωση διαδικασίας μέχρι την αρχή του 2014
Ως τα τέλη Ιουνίου ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ.

Εμπειρία στις σιδηροδρομικές μεταφορές, αλλά και ισχυρή κεφαλαιακή βάση αναζητούν το ΤΑΙΠΕΔ και το υπουργείο Ανάπτυξης για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και των ΟΣΕΤΡΑΙΝΟΣΕΕΡΓΟΣΕΓΑΙΑΟΣΕ, και ROSCO.

 

Ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησης αναμένεται είναι έτοιμος ως το τέλος Ιουνίου. «Θα ακολουθηθεί μια γρήγορη και σφικτή διαδικασία από την οποία αναμένεται να προκύψει ανάδοχος ως το τέλος του έτους ή, το αργότερο, στις αρχές του 2014» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιάννης Εμίρης

 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης-Μεταφορών κ. Χατζηδάκη σε ότι αφορά τα νομικά ζητήματα που υπήρχαν ανοικτά με την ΕΕ έχουν αντιμετωπιστεί στο σύνολό τους και το μόνο που παραμένει ανοικτό είναι αυτή καθ' εαυτή η αποκρατικοποίηση και το ζήτημα θα κλείσει όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ο διαγωνισμός που θα προκηρυχθεί αρχικώς θα είναι ενιαίος, δηλαδή εμπορευματικό και επιβατηγό έργο, ωστόσο στην συνέχεια και με βάση το ενδιαφέρον θα αποφασιστεί αν θα πωληθούν ξεχωριστά κομμάτια.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη πλεονέκτημα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι το γεγονός ότι δεν έχει δανεισμό, αλλά και το ότι ότι πρόσφατα η τρόικα έδωσε την έγκρισή της με την οποία αποδίδονται απευθείας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ πενταετής ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος). Πρόκειται ουσιαστικά για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές που σε ετήσια βάση επιδοτούνται με ποσό 50 εκατομμύρια ευρώ και αποτελούν την «προίκα» της εταιρείας στο πλαίσιο της προσπάθειας αποκρατικοποίησης. Αναφορικά με την συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ-COSCO-HP ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι όλα εξελίσσονται ομαλά για την υλοποίησή της.

 

Αστέρας Βουλιαγμένης – Κασσιόπη

 

Πολύ ικανοποιητικό χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ο κ. Εμίρης υποστήριξε ότι πρόκειται για «ψήφο εμπιστοσύνης» που προδικάζει και καλή εξέλιξη.

 

Τέλος ερωτηθείς για τις ενστάσεις που έχει εκφράσει το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ο κ. Εμίρης είπε ότι το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε συνεργασία με νομικούς για την επίλυση του θέματος σημειώνοντας, πάντως, ότι οι όροι που έχει θέσει το ΣτΕ έχουν ήδη εκπληρωθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.