ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβλήθηκε για το απόγευμα η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα

10:09 - 04 Απρ 2013 | Οικονομία
Αναβλήθηκε για το απόγευμα η συνάντηση Στουρνάρα με την τρόικα
"Περίεργη" αναβολή για το απόγευμα πήρε η πρωινή συνάντηση του υπουργού με την τρόικα. Πληροφορίες φέρουν το κυβερνητικό στρατόπεδο να διαμηνύει ότι στόχος είναι η προστασία μισθών και συντάξεων. Ωστόσο, άλλοι μιλούν για μια απλή καθυστέρηση ενός εκ των ελεγκτών.

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας, κ. κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

 

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, στόχος της αναβολής αυτής είναι να προστατευθούν συντάξεις και μισθοί και να μην προκύψουν απρόοπτα στο πεδίο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 

Σύμφωνα πάλι με το Πρώτο Θέμα η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 10:00 το πρωί επειδή ένας εκ των ελεγκτών καθυστέρησε.

 

Ούτως ή άλλως στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες οριζόντιες περικοπές, γνωρίζοντας ότι η τρόικα είναι πιθανό να προτείνει νέες μειώσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό (από την υστέρηση εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών) που εκτιμάται από 2,5 ως 3,2 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014.

 

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αφελληνισμού βασικών πυλώνων του. Στο «μενού» της διαπραγμάτευσης με την τριμερή θα τεθούν και οι αντιρρήσεις των δανειστών για τη συγχώνευση της Εθνικής με την Eurobank.

 

Κεδίκογλου: «Η η τρόικα θα δεχτεί τις θέσεις της κυβέρνησης»

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega τόνισε «υπάρχουν ενδείξεις ότι η τρόικα θα δεχτεί τις θέσεις της κυβέρνησης» και αναφερόμενος ειδικότερα ως προς το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, αυτό της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το νέο σχέδιο του υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ.Μανιτάκη είναι αξιόπιστο και ότι υπάρχει η εκτίμηση ότι θα γίνει δεκτό από την τρόικα.


«Η τρόικα δεν επιμένει σε απολύσεις, από τη στιγμή που το σχέδιο Μανιτάκη είναι πειστικό για την κινητικότητα στο Δημόσιο, την εξέλιξη του συνόλου του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσα στα επόμενα χρόνια. Τα στοιχεία αυτά είναι υπερεπαρκή» είπε χαρακτηριστικά.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 04 Απρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.