ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι για την Ελλάδα

13:29 - 04 Απρ 2013 | Οικονομία
Λιγότερα «αρνητικά» στοιχεία για την ελληνική οικονομία διαπιστώσει σε ανάλυσή της η Morgan Stanley, η οποία εκφράζει αισιοδοξία για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος η ανάκαμψη για την Ελλάδα δεν έχει αρχίσει ακόμη, ωστόσο κάποια έχουν αρχίσει να γίνονται λιγότερο «αρνητικά», ενώ τα σοκ που χτύπησαν την οικονομία -όπως οι φόβοι για έξοδο από το ευρώ- αρχίζουν να διαλύονται. Παράλληλα, η Morgan Stanley διαπιστώνει πως υπάρχει σταθεροποίηση στο σκέλος των καταθέσεων.

 

Επιπλέον, ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι το χάσμα ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας προς της άλλες οικονομίες κλείνει. Μάλιστα, στην ανάλυσή της η Morgan morgan413 040413Stanley υποστηρίζει ότι το κίνητρο του Grexit,προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν ισχύει πλέον, καθώς το εργασιακό κόστος αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω και συμπληρώνει: «Περιμένουμε πρωτογενές πλεόνασμα για την Ελλάδα φέτος και διατήρησή του».

 

Περιορισμένος κίνδυνος από την Morgan Stanley

 

Εν τω μεταξύ, σχετικά με τις επιπτώσεις από τη συμφωνία για την Κύπρο, η Morgan Stanley θεωρεί ότι τα ρίσκα μετάδοσης είναι περιορισμένα. Οι κύριοι λόγοι ανησυχίας είναι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το πρόγραμμα διάσωσης. Αν και υπάρχει λίγος χώρος για ελιγμούς, η δυνατότητα της κυβέρνησης να παραμείνει στην πορεία που έχει χαράξει θα παρακολουθείται από τους επενδυτές.

 

Εκτιμούμε, γράφει η Morgan Stanley, ότι η σχέση ρίσκου-οφέλους είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ομόλογα της χώρας. Διατυπώνει μάλιστα την εκτίμηση ότι η τιμή του strip (σειράς) των τίτλων θα φτάσει το 52,5% της ονομαστικής αξίας μέχρι το τέλος του χρόνου. Το βασικό ρίσκο που εντοπίζει είναι το σενάριο Grexit (πολύ περιορισμένο) ή μία ακόμα αναδιάρθρωση χρέους με τους επίσημους αλλά και ιδιώτες πιστωτές να υφίστανται ζημία 60% (πολύ σκληρό σενάριο, κατά την άποψη του οίκου).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.