ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η εξόφληση των ιδιωτών θύμα της κρατικής γραφειοκρατίας

11:20 - 08 Απρ 2013 | Οικονομία
Το υπουργείο Οικονομικών παρακάμπτει τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να φτάσουν τα χρήματα στους ιδιώτες.

Προβλήματα γραφειοκρατίας, σκάνδαλα παρελθόντων ετών, αλλά και ο υδροκεφαλισμός πολλών κρατικών υπηρεσιών καθυστερούν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, παρά το γεγονός ότι τα σχετικά κονδύλια έχουν ήδη διατεθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα περισσότερα υπουργεία.


Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, σε μια προσπάθεια να επιταχύνει τις διαδικασίες και να ρίξει ζεστό χρήμα στην αγορά το υπουργείο Οικονομικών ανάλαβε σε κάποιες περιπτώσεις το ίδιο την πληρωμή των προμηθευτών παρακάμπτοντας τους φορείς των υπουργείων που είχαν τη σχετική αρμοδιότητα.

 

Μόλις 1,5 δισ. ευρώ στην αγορά από συνολικά 8 δισ. ευρώ


Το υπουργείο Οικονομικών από την έναρξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών στα τέλη Δεκεμβρίου 2012 μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013 έχει ολοκληρώσει τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 3,2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, αν και τα χρήματα αυτά δόθηκαν στα υπουργεία οι πληρωμές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα στην αγορά να έχουν πέσει μόλις 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 19% του συνολικού ποσού των 8 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχει προλογισθεί να επιστραφεί εντός του το 2013.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.