ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νομιμοποιούνται τα αυθαίρετα πριν το 1975

11:35 - 09 Απρ 2013 | Οικονομία
Στην τελική φάση του βρίσκεται νομοσχέδιο που προβλέπει την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που χτίστηκαν πριν το 1975, έναντι ποσού που θα καταβληθεί εφάπαξ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο χρόνος ανοικοδόμησης θα αποδεικνύεται είτε από δημόσιο έγγραφο, είτε από αεροφωτογραφίες, ενώ για τη νομιμοποίηση θα χρειάζεται τεχνική έκθεση και η καταβολή ενός ποσού εφάπαξ, με τη μορφή παραβόλου.

 

Στην ρύθμιση δεν αναμένεται να ενταχθούν όσα κτίσματα παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που προσκρούουν στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στις διατάξεις περί προστασίας του περιβάλλοντος, δηλαδή όσα έχουν χτιστεί σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, σε αιγιαλό, παραλία κ.α.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 1975 τα αυθαίρετα χωρίστηκαν σε "παλιά" και "νέα", καθώς με την αναθεώρηση του Συντάγματος τέθηκαν σε ισχύ αυστηρότερες ρυθμίσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Σημειώνεται ότι για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά το 1975 ισχύουν ρυθμίσεις σύμφωνα με τις οποίες τα αυθαίρετα "τακτοποιούνται" για 30 χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.