ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ: Εικονικός και αντιαναπτυξιακός ο νέος προϋπολογισμός

20:12 - 02 Οκτ 2006 | Οικονομία
Μείζον πολιτικό, οικονομικό και ηθικό ζήτημα, που αφορά ευθέως τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ.Καραμανλή, δημιουργούν το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2007 και οι σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομίας του κόμματος.

«Το προσχέδιο και οι διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη εγείρουν μείζον ζήτημα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, που συνεπάγεται όμως βαρύ τίμημα για τη χώρα και τους πολίτες. Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη η Ελλάδα γίνεται πλουσιότερη κατά 25% αλλά οι Έλληνες γίνονται διαρκώς φτωχότεροι", αναφέρεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται ότι "η Ελλάδα υπέστη ήδη έναν τεράστιο διεθνή διασυρμό από το colpo grosso της απογραφής, που οδήγησε στην φοροεπιδρομή, την μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και την υπονόμευση της προοπτικής της χώρας».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό «εικονικό, κοινωνικά άδικο, αναχρονιστικό και αντιαναπτυξιακό». Ειδικότερα επισημαίνει ότι "είναι κοινωνικά άδικος γιατί επιτείνει ακόμη περισσότερο την αναδιανομή εισοδήματος από τους πολλούς στους λίγους. Οι φόροι στα φυσικά πρόσωπα αυξάνονται κατά 6,7%, ενώ στα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις) αυξάνονται μόνον κατά 2,2%. Η έμμεση φορολογία, που επιβαρύνει περισσότερο τους χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, αυξάνεται με ρυθμό ρεκόρ 8,8%. Η πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών το 2007 είναι 3,200 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός είναι αντιαναπτυξιακός γιατί οι δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις κατρακυλούν για τρίτη συνεχή χρονιά στο 4,2% του ΑΕΠ, επίπεδο που μας γυρνάει μία δεκαετία πίσω. Ενώ τα κοινοτικά κονδύλια που πετύχαμε με σκληρές διαπραγματεύσεις για το Γ΄ ΚΠΣ περιμένουν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξης της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας, η Κυβέρνηση θυσιάζοντας την ανάπτυξη με τις λογιστικές αλχημείες αρνείται να τα απορροφήσει.»

«Ο αναξιόπιστος και εικονικός προϋπολογισμός δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να υπηρετήσει τις αναγκαίες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και θέλει τα δικά της αδιέξοδα να τα καταντήσει αδιέξοδα και της χώρας. Αυτός θα είναι όχι απλώς ο τελευταίος εικονικός προϋπολογισμός, αλλά και ο τελευταίος προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

 

 

   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.