ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Σημάδια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

12:17 - 01 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Το δρόμο της προόδου έχει πάρει η ελληνική οικονομία με βάση νέα έκθεση της Goldman Sachs στην οποία η εταιρεία κάνει λόγο για σημάδια ανάπτυξης, αλλά και υποδεικνύει τα ελληνικά ομόλογα σαν επενδυτικές ευκαιρίες.

Στα θετικά της ανάλυσης κατατάσσονται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

 

Προσθέτει, ακόμη, ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού γίνεται με σταθερά και ικανοποιητικά βήματα καταγράφοντας πρωτογενές πλεόνασμα το α΄ τρίμηνο αλλά και σημαντική μείωση του ελλείμματος.

 

Σημειώνει, επίσης, ότι αρχίζει να βελτιώνεται η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις, ενώ σχολιάζει και την περίοδο της τρικομματικής διακυβέρνησης αναφέροντας ότι το πολιτικό περιβάλλον είναι σταθεροποιημένο και πιο ώριμο.

 

Σημειώνει, ωστόσο, πως υπάρχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία όπως ο ρυθμός ύφεσης της οικονομίας και η υψηλή ανεργία και προσθέτει ότι η ενίσχυση της ρευστότητας από την ανακεφαλαιοποίηση, θα βοηθήσουν σε μια πρώτη εξομάλυνση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η παρατεινόμενη ύφεση στο β΄ εξάμηνο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.