ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: Θετική εξέλιξη η πώληση της Hochtief Airport GmbH

15:36 - 07 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Για «άνοιγμα στις επενδύσεις» έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα.

«Μετά την προσπάθεια για σταθεροποίηση κάνουμε μια καινούρια προσπάθεια, ένα άνοιγμα στις αγορές και τους επενδυτές», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, επισημαίνοντας τα «μηνύματα αισιοδοξίας» που φθάνουν όπως είπε «μέρα με τη μέρα» για την ελληνική οικονομία.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στο «Ελ. Βενιζέλος», μετά την ανακοίνωση πώλησης της Hochtief Airport GmbH, που κατέχει το 26,6% του ΔΑΑ, σε καναδικό fund, ο υπουργός έκανε λόγο για «θετική εξέλιξη», η οποία όπως είπε, «δείχνει εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και βοηθά στην προσπάθεια για την προσέλκυση επενδυτών».

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου, κατόπιν επίσης πρόσκλησης του πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

 

Ποιοι θα πάνε στην Κίνα

 

Τον κ. Σαμαρά, που αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο και τη Σαγκάη, θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καθώς επίσης, ο διπλωματικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης και ομάδα 50 ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θα συζητήσουν με κινέζους συνάδελφούς τους για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.