ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το μοντέλο Cosco πάει Κρήτη;

14:23 - 10 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Να προετοιμάσει το έδαφος στην τοπική κοινωνία, ώστε να αποδεχτεί με θετικό τρόπο την ενδεχόμενη έλευση κινέζων επενδυτών στην Κρήτη για το αεροδρόμιο Καστελίου, αλλά και το λιμάνι του Νότου επιχειρεί ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Έτσι συνάντησε το δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη.

"Ο δρόμος της Cosco και της συνεργασίας πριν μερικά χρόνια δίνει το πλαίσιο για το τί ενδιαφέρει τους Κινέζους" - είπε ο κ.Κεφαλογιάννης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι οι φορείς από την πλευρά τους πρέπει να είναι ξεκάθαροι και να "βγουν ανοιχτά και να υποστηρίξουν την επιθυμία τους για τα έργα".

Ο κ. Κεφαλογιάννης, όπως μεταδίδει το creta live.gr, τόνισε, επίσης, ότι το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, με το στόχο των συμφωνιών που φιλοδοξεί να συνάψει να αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ. "Τώρα θα γίνουν οι συμφωνίες" εξήγησε ο κ.Κεφαλογιάννης, "δείχνοντας" την πρόσφατη επίσκεψη Ολάντ στην Κίνα και τις συμφωνίες που έκλειψε για όπλα και πολεμικά πλοία.

Ωστόσο, ο γραμματέας της ΝΔ επιφυλάχθηκε για πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, το Σεπτέμβριο, οπότε θα πραγματοποιηθούν στην Κίνα δύο σημαντικές ημερίδες με θέμα τη ναυτιλία και για τον τουρισμό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης ξεκαθάρισε ότι ο δήμος δε λέει όχι σε αυτό το έργο. "Θέλουμε την ανάπτυξη, που δε θα είναι μόνο για την περιοχή αλλά για όλη την Κρήτη" - τόνισε, σε δηλώσεις του ο κ.Καλογεράκης, εξηγώντας ότι αυτό που θέλει και επιδιώκει ο δήμος είναι να μεγιστοποιήσει τα θετικά και να ελαχιστοποιήσει τα αρνητικά, που προκύπτουν από κάθε τέτοιο μεγάλο έργο.

"Έχουμε κάνει ένα συνολικό σχέδιο για την ανάπτυξη της περιοχής, ώστε να μη δημιουργηθούν άναρχες καταστάσεις αν γίνει το έργο" - είπε ο δήμαρχος, ο οποίος τηρεί στάση αναμονής έως ότου επιβεβαιωθεί το φημολογούμενο επενδυτικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο από την Κίνα, ενώ παράλληλα περιμένει να επιβεβαιωθεί η δημοπράτηση του έργου εντός του 2013.

 

Πηγή: CretaLive

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.