ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Κίνηση «ματ» για την ανταγωνιστικότητα των λιμανιών - αεροδρομίων

14:50 - 10 Μαϊ 2013 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ: Κίνηση «ματ» για την ανταγωνιστικότητα των λιμανιών - αεροδρομίων
Κίνηση τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών λιμανιών κι αεροδρομίων χαρακτηρίζεται η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με την οποία απαλλάσσονται εφεξής από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ οι εφοδιαστές προϊόντων πλοίων και αεροσκαφών.
Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το χρηματοδοτικό κόστος εταιριών ναυτιλιακών πρακτορεύσεων, προμηθευτών αεροσκαφών, που μεταφέρονταν στους πελάτες καθώς πλέον θα μπορούν να μην καταβάλουν ρευστότητα στο κράτος για ΦΠΑ, για πελάτες που εξαιρούνται του φόρου αυτού.

Σημειώνεται ότι διάφορες εταιρίες εφοδιασμού, πρακτορεύσεων κτλ κατέβαλλαν κανονικά ΦΠΑ, έστω κι αν οι περισσότεροι πελάτες τους απαλλάσσονταν απ’  αυτό. Αυτό οδηγούσε τις εταιρίες στο να αυξάνουν το κόστος παροχής υπηρεσιών τους προκειμένου να καλύψουν την καταβολή του ΦΠΑ προς το Δημόσιο, που όμως δε λάμβαναν ποτέ από τους πελάτες τους. Βέβαια πολλές από αυτές με το πρόσημα του ΦΠΑ έβαζαν «καπέλα» αποκομίζοντας κέρδη…
 
thumbnail
 
Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο εξορθολογίζεται η αγορά, διαμορφώνονται συνθήκες διαφάνεια στην τιμολόγηση αυτών των υπηρεσιών. Επιπλέον τα πλοία και τα αεροσκάφη που προσέγγιζαν γειτονικές χώρες όπως π.χ. η Τουρκία μπορούν να επανακάμψουν τονώνοντας ένα δυναμικό κλάδο όπως αυτόν των μεταφορών, logistics κλπ, στον οποίο ποντάρει πολλά η ηγεσία του Υπ. Οικονομικών.
 
Διαβάστε επίσης:
 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:50 - 10 Μαϊ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.