ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσοι βιομήχανοι: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά...

17:33 - 16 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Ρώσοι βιομήχανοι: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα αλλά...
... η έλλειψη πληροφόρησης για την ελληνική αγορά αποτελεί εμπόδιο στη δυναμική είσοδο των Ρώσων, υποστήριξε ο πρόεδρος των βιομηχάνων της Αγίας Πετρούπολης, Σεργκεί Βλαντιμίροβιτς.

Μιλώντας στο πρώτο ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ που διοργανώνει στη Θεσαλλονίκη ο φορέας «Ερμής», ο κ. Βλαντιμίροβιτς ανέφερε πως θα πρέπει να δημιουργηθεί γραφείο επεδνυτικών πληροφοριών στην Αγία Πετρούπολη ώστε να γίνεται πιο εύκολη η ενημέρωση των επιχειρηματιών της Ρωσίας για την ελληνική αγορά.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το ρωσικό επενδυτικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε διάφορους κλάδους, αλλά κυρίως στον τουρισμό, τις υποδομές, τις κατασκευές και την ενέργεια.

 

15207560


Νωρίτερα, κατά την ομιλία του στο φόρουμ, ο κ. Βλαντιμίροβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει στο θέμα της έκδοσης βίζας για όσους ρώσους πολίτες επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης, που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, «μπορούν να γίνουν πολύ καλοί πελάτες για οποιοδήποτε ελληνικό προϊόν», ενώ επισήμανε ότι, ναι μεν η μίσθωση χώρων στα εμπορικά κέντρα της Ρωσίας παραμένει ακριβή για τους ξένους επιχειρηματίες, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να επιτευχθούν πιο ελκυστικές τιμές.

 

Διαβάστε επίσης:

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.