ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιάννης Στουρνάρας: «Δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω»

12:23 - 19 Μαϊ 2013 | Οικονομία
Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το 2014, ενώ αισιοδοξεί ότι από τον Ιούνιο του θα μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.

«Δεν είμαι αναλώσιμος. Ήρθα για να μείνω» απαντά ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στους επικριτές του και τονίζει πως δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις υπουργών και βουλευτών «που ζητούν να ανοίξει το πουγκί».

 

«Δεν ανέχομαι χτυπήματα κάτω από τη μέση»

 

«Ως δημόσιο πρόσωπο είμαι ανοιχτός στην κριτική, αρκεί να είναι καλόπιστη. Χτυπήματα κάτω από τη μέση, όμως, δεν ανέχομαι. Υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και κυρίως την αποφασιστικότητά μου. Εγώ θα φέρω σε πέρας το έργο που μου ανατέθηκε, είτε τους αρέσει, είτε όχι» τονίζει ο υπουργός σε συνέντευξή του στην Real News.

 

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι μόλις τα πράγματα αρχίζουν να πάνε καλά, ξεκινά να δέχεται πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές. «Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Τις έχω ήδη αυτές τις πιέσεις και με στενοχωρεί πολύ. Γνωρίζω πόσο ευαίσθητη είναι ακόμα η κατάσταση. Αρκεί ένα μικρό λάθος για να γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με πάρα πολύ κόπο» τονίζει.

 

Για την πορεία της οικονομίας ο κ. Στουρνάρας επιμένει πως θα βγούμε στις αγορές το 2014, αισιοδοξεί ότι τον Ιούνιο θα επιτευχθεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και κλείνει κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

 

fpa613 150213

 

«Αν αυτή τη στιγμή μειώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης περισσότερο, αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει και πάλι η ψαλίδα και θα δημιουργηθεί λαθρεμπόριο» αναφέρει.

Ο υπουργός τόνισε ότι το μόνο που τον φοβίζει «είναι αρνητικές εξελίξεις σε ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δηλαδή αστάθεια από εξωγενή παράγοντα».

 

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το "R" στο   https://www.facebook.com/Reportersite

 

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.