ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για την έκδοση τιμολογίων από offshore εταιρείες

16:15 - 04 Οκτ 2006 | Οικονομία
Μόνο από τα κεντρικά τους καταστήματα, ακόμη και όταν έχουν συνδεδεμένες με αυτές επιχειρήσεις θα εκδίδουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών οι ξένες εταιρίες που υπάγονται στις διατάξεις του νόμου για τις offshore (ΑΝ 89/67 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3427/2005).

Αυτό διευκρινίζει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών στην οποία επισημαίνεται ότιοι εν λόγω επιχειρήσεις έχουν την ιδιότητα του επιτηδευματία και ως εκ τούτου όταν παρέχουν υπηρεσίες σε άλλους επιτηδευματίες (επιχειρήσεις κ.λπ.), τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος υποχρεούνται να εκδίδουν τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι με προηγούμενη εγκύκλιο (ΠΟΛ 1022/9-2-2006) διευκρινίσθηκε ότι οι offshore εταιρείες που είχαν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του ΑΝ 89/67 ή θα υπάγονταν στις διατάξεις αυτές με την τροποποίησή τους βάση του Ν. 3427/2005 θα εξακολουθήσουν να τηρούν τα βιβλία που τηρούσαν μέχρι τότε, δηλαδή βιβλία Β’ Κατηγορίας, τα οποία θα είναι θεωρημένα όταν τηρούνται χειρόγραφα και αθεώρητα όταν τηρούνται μηχανογραφικά με θεωρημένη μηνιαία κατάσταση βιβλίων εσόδων – εξόδων.

Τέλος στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη ότι με τους δύο παραπάνω νόμους δίνεται η δυνατότητα σε ξένες εταιρείες να παρέχουν μετά την εκγατάστασή του στην Ελλάδα στα κεντρικά τους καταστήματα ή σε συνδεδεμένες μη εγκατεστημένες στην Ελλάδα επιχειρήσεις, υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα, κεντρικής λογιστικής υποστήριξης, κατάρτισης μελετών, διαφήμισης κ.λπ.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.