ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτο «ναι» Αλογοσκούφη στα φορολογικά αιτήματα των ΑΜΕΑ

16:38 - 04 Οκτ 2006 | Οικονομία
«Ναι» είπε σε πρώτη φάση ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στα αιτήματα που του έθεσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία σε ότι αφορά τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης αλλά και την περαιτέρω αύξηση του αφορολόγητου ποσού των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Την υπόσχεση αυτή μετέφερε με δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Βαρδακαστάνης, ενώ συμπλήρωσε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξει και νέα συνάντηση, στην οποία θα οριστικοποιηθούν και οι τελικές αποφάσεις. Τότε ο υπουργός Οικονομίας θα κληθεί να απαντήσει και στο τρίτο αίτημα της Ομοσπονδίας και δη στο αν θα φορολογηθούν με τη χαμηλότερη κλίμακα του ΦΠΑ αναλώσιμα είδη και τεχνικά βοηθήματα, τα οποία είναι αναγκαία για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τέλος, σημειώνεται ότι με προβληματισμό αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία τον προϋπολογισμό καθώς όπως εξήγησε ο κ. Βαρδαγασκάνης στον προϋπολογισμό του 2007 έχει προβλεφθεί δαπάνη πρόνοιας για άτομα με αναπηρία ύψους 680 εκατ. ευρώ. Από αυτά όμως, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τα 500 εκατ. ευρώ αφορούν επιδόματα πολυτέκνων και μόνον με 180 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των ΑΜΕΑ.

Περισσότερο αισιόδοξος εμφανίσθηκε ο κ. Βαρδαγασκάνης σχετικά με την προοπτική επιπλέον χρηματοδότησης των ατόμων με αναπηρία από τους πόρους του Δ’ ΚΠΣ.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.