ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλευτικός και όχι δεσμευτικός ο ρόλος της ΕΔΙΜΕΤ

18:34 - 04 Οκτ 2006 | Οικονομία
«Η Επιτροπή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (ΕΔΙΜΕΤ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών τους τελευταίους έξι μήνες μελετά προτάσεις για το υπό αναθεώρηση Σύνταγμα της Ελλάδας, στο πλαίσιο του συμβουλευτικού της ρόλου. Οι προτάσεις αυτές φυσικά δεν δεσμεύουν ούτε τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ούτε την Κυβέρνηση».

Την απάντηση αυτή δίνει με σχετική της ανακοίνωση η Επιτροπή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (ΕΔΙΜΕΤ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε σχετικό δημοσίευμα.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι το σχετικό κείμενο τελεί ακόμα υπό διαμόρφωση και το σημερινό δημοσίευμα αφορά ένα από τα 15 διαδοχικά σχέδια, τα οποία μέχρι σήμερα έχει διατυπώσει και συζητεί η ΕΔΙΜΕΤ.Οι σχετικές διαβουλεύσεις των μελών της Επιτροπής και η αντίστοιχη επεξεργασία των επιμέρους προτάσεων δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι τελικέςπροτάσεις της θα είναιέτοιμες περίτατέλη Οκτωβρίουκαιθα ανακοινωθούνσε ειδικήσυνέντευξηΤύπουστις αρχές Νοεμβρίου.Η ΕΔΙΜΕΤταυτόχρονα θα γνωστοποιήσει τιςπροτάσεις της προς

τη Βουλή,ταπολιτικά κόμματακαι κάθε ενδιαφερόμενο,ώστε να μελετηθούν καινασυμβάλλουνσε έναγόνιμοπροβληματισμό,πουθαβοηθήσειστην ωφελιμότερη για τη Δημοκρατία μας αναθεώρηση του Συντάγματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.