ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιούφας: Χαμηλότερος ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο

22:01 - 04 Οκτ 2006 | Οικονομία
Επιβράδυνση θα παρουσιάσει ο πληθωρισμός το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης την τελευταία τριετία.

«Στο τέλος του Σεπτέμβρη, παρόλα όσα προέβλεπαν οι Κασσάνδρες της Χαριλάου Τρικούπη, ο πληθωρισμός θα κλείσει από τα στοιχεία που υπάρχουν πολύ χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα. Και θα ήταν ακόμα χαμηλότερος και από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν δεν υπήρχε η επιβάρυνση σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας από τη διεθνή έκρηξη των τιμών πετρελαίου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Οι μαθητευόμενοι αλχημιστές της Χαριλάου Τρικούπη επιδόθηκαν στην προσπάθεια κατασκευής μαγικών φίλτρων που παραμορφώνουν την πραγματικότητα. Απέτυχαν για ακόμα μια φορά», καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε ως απάντηση στη Συνέντευξη Τύπου, που έδωσε την Τετάρτη ο Τομέας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που παρουσίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης, αύξηση 26,8%, ή 584 ευρώ σε μηνιαία βάση, παρουσίασε η δαπάνη για τη βασική διαβίωση μιας οικογένειας με δύο παιδιά, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2003 και Σεπτεμβρίου 2006.

Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι την ίδια εποχή οι αποδοχές αυτής της οικογένειας, με τις αυξήσεις που δόθηκαν, αυξήθηκαν κατά 14,4%, Δηλαδή κάθε μήνα το επίπεδο ζωής της μέσης ελληνικής οικογένειας έχει μειωθεί κατά ένα ποσό που υπολογίζεται στα 245 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.