ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλογοσκούφης: Η αναβάθμιση των ελληνικών προϊόντων στόχος των επιχειρήσεων

23:14 - 04 Οκτ 2006 | Οικονομία
Για την αναβάθμιση της εικόνας των ελληνικών προϊόντων πρέπει να προσπαθήσουν σε μεγάλο βαθμό και οι ίδιες οι επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης σε εκδήλωση για την καινοτομία και τα επώνυμα προϊόντα που διοργάνωσε την Τετάρτη ο Ελληνικός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Επώνυμων Προϊόντων και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι οι δομές των ελληνικών επιχειρήσεων βελτιώνονται αλλά δεν έχουν προσαρμοστεί στο βαθμό που θα έπρεπε στα δεδομένα που απαιτούν οι σημερινές καταναλωτικές ανάγκες του εξωτερικού, καθώς δεν διαθέτουν σημαντικά κεφάλαια για την έρευνα και την ανάπτυξη.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε ακόμη ότι αναβαθμίστηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στην αγορά των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι θα εφαρμοστούν και άλλα παρόμοια προγράμματα σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών θέτει σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2007 βάση δεδομένων συσκευασίας με στόχο να παρακολουθείται η πρόοδος που συντελείται διεθνώς στον χώρο της συσκευασίας και να ενημερώνονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις εξελίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.