ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρέπει να επιδιώξουμε νέο κούρεμα στο ελληνικό χρέος, λέει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης

10:27 - 06 Ιουν 2013 | Οικονομία
«Μονόδρομο» χαρακτήρισε το άμεσο «κούρεμα» του χρέους, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προκειμένου όπως είπε, να ανασάνει η χώρα.

 Το νέο «κούρεμα» πρέπει να είναι απαίτηση της Ελλάδας για να ανασάνει η χώρα, τόνισε σε  δηλώσεις του στον ρ/σ Alpha 989 και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει άμεσα, όχι μετά τις γερμανικές εκλογές ή το 2014,

Με αφορμή και το mea culpa του ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα, ο κ. Ρουμελιώτης υποστήριξε πως το Ταμείο είχε από την αρχή τις επιφυλάξεις του για το πρόγραμμα και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου που «δεν ήθελε την αναδιάρθρωση του χρέους».

«Ήταν τραγικό λάθος της κυβέρνησης τότε που δεν απαίτησε την απομείωση του ελληνικού χρέους», γιατί το 2010 είχε φτάσει σε απίστευτα υψηλά επίπεδα και έπρεπε να μειωθεί, παρατήρησε, εκτιμώντας πως το «κούρεμα» δεν θα οδηγούσε την οικονομία σ' αυτή την απίστευτη κρίση.

Ο κ. Ρουμελιώτης δήλωσε εξάλλου ότι δεν φοβάται «κούρεμα» καταθέσεων στην Ελλάδα (σημειώνοντας ότι στην περίπτωση της Κύπρου ήταν τραπεζική η κρίση), ούτε «βλέπει» νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις. Δεν νομίζω, είπε, ότι θα αποτολμήσει κανείς να μιλήσει για νέα μείωση  μισθών, θα ήταν ακόμα μία σφαίρα στην καρδιά της πραγματικής οικονομίας.

 

Roymeliotis2 1

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.