ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Κανείς δεν μιλά πια για grexit, αλλά για grecovery

19:21 - 06 Ιουν 2013 | Οικονομία
Σαμαράς: Κανείς δεν μιλά πια για grexit, αλλά για grecovery
Δεν υφίσταται σενάριο εξόδου της χώρας από το ευρώ τόνισε ο πρωθυπουργός από το Ελσίνκι όπου συναντήθηκε με τον Φινλανδό ομόλογό του.

Το σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ απλώς δεν υφίσταται, τόνισε με κατηγορηματικότητα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν και πρόσθεσε ότι κανείς δεν μιλά πια για grexit, αλλά για grecovery.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει συνέχεια στην έκθεση του ΔΝΤ για τα λάθη του δημοσιονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε στη χώρα, είπε πάντως, ότι έχει κάνει κριτική στο παρελθόν για το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι δουλειά ενός πρωθυπουργού δεν είναι μόνο να κριτικάρει, αλλά να δρα και να διορθώνει τα λάθη. «Αυτό κάνω εδώ και έναν χρόνο, διορθώνω τα λάθη» είπε.

«Δεν κοιτάζω πίσω, κοιτάζω μπροστά» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους στόχους του προγράμματος και να έχουμε μία επιτυχία για την Ελλάδα, που θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης. Δεν είμαι αισιόδοξος, είμαι πραγματιστής, πατάω γερά στα πόδια μου. Η Ελλάδα περνάει στο αισιόδοξο σενάριο, θέλουμε να τη βγάλουμε από την κρίση και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, το γρηγορότερο».

euro greece620

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός που ήταν από τους πιο σκληρούς επικριτές της χώρας μας, έδειξε ότι έχει αλλάξει στάση, ενώ σε ερώτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους απάντησε ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω, το θέμα δεν είναι τώρα στο τραπέζι», αλλά πρόσθεσε ότι το Eurogroup «θα επανέλθει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοικτό.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:04 - 07 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.