ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιλοτική μείωση ΦΠΑ στην εστίαση ζήτησε το Υπ. Οικονομικών από την τρόικα

00:33 - 10 Ιουν 2013 | Οικονομία
Πιλοτική μείωση ΦΠΑ στην εστίαση ζήτησε το Υπ. Οικονομικών από την τρόικα
Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% για διάστημα έξι μηνών, ώστε να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του ζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας από την τρόικα με την οποία είχε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση τριών ωρών.

 

Σύμφωνα με υψηλά ιστάμενη πηγή του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση έθεσε στη διάθεση των εκπροσώπων των δανειστών και πρόσθετα στοιχεία που αποδεικνύουν την εισπρακτική αναποτελεσματικότητα του μέτρου του ΦΠΑ στο 23%.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες, όπως τα δημοσιονομικά μεγέθη, η υλοποίηση του προϋπολογισμού, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι προαπαιτούμενες δράσεις. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ανώτερο στέλεχος του υπ. Οικ. δεν έχει κλείσει κανένα από τα θέματα, όμως η πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις. Μεγάλο αγκάθι, έστω και αν υποβαθμίζεται, πάντως αποτελεί το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού το οποίο σχετίζεται με την εκτίμηση της ύφεσης, στο φόντο της κόντρας ΔΝΤ ΕΕ για τις αστοχίες του προγράμματος. Πάρα από αυτό, πάντως, εξετάστηκε επίσης το ζήτημα του ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

akinhta foros640

Συνάντηση Μανιτάκη-τρόικα το απόγευμα

Νέα συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ το απόγευμα η τρόικα μεταβαίνει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη, όπου αναμένεται να ζητηθεί με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο μείωσης του αριιθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 10 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.