ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι διαφωνίες τρόικας - Μανιτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο

22:38 - 10 Ιουν 2013 | Οικονομία
Συνεχίζονται οι διαφωνίες τρόικας - Μανιτάκη για τις απολύσεις στο Δημόσιο
Αδιέξοδο σημειώθηκε στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις απολύσεις και τις μετακινήσεις στο δημόσιο τομέα.

Οι εκπροσώποι των δανειστών,  διαπίστωσαν καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος και ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία για το ποιοι και πότε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τους 12.500 υπαλλήλους που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Ο Αντ. Μανιτάκης φέρεται να τους είπε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται και ζήτησε πίστωση χρόνου σχετικά με την αξιολόγηση των εποπτευόμενων φορέων. Ο κ. Μανιτάκης πάντως διευκρίνισε για μία ακόμη φορά πως το 10% των συνολικά 25 χιλιάδων υπαλλήλων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, θα προκύψουν από την Κεντρική Διοίκηση, ήτοι από τα υπουργεία. Και είπε στην τρόικα ότι αυτό το θέμα εξαρτάται από τη συνεργασία των άλλων υπουργών.

 

manitakis troika maximou aftodioikisi

 

Σε ό,τι αφορά τις 2000 απολύσεις, από το υπουργείο διευκρινίστηκε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη σκοπιμότητας για τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και έχουν γίνει οι σχετικές προτάσεις από όλα τα υπουργεία, μένει πλέον να αποφασιστεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τόσο η τελική λίστα των μικρών φορέων στους οποίους θα μπει λουκέτο, όσο και ο εντοπισμός των μεγάλων φορέων μέσα από την αναδιάρθρωση των οποίων θα προκύψει και ο μεγαλύτερος αριθμός των προς απόλυση υπαλλήλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.