ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι "παράνομες" κρατικές ενισχύσει στο επίκεντρο της συνάντησης Αλογοσκούφη - Κρουζ

13:20 - 05 Οκτ 2006 | Οικονομία
Θέματα σχετικά με με τις «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις συζήτησαν την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης με την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο για τον Ανταγωνισμό, Νέλι Κρουζ, η οποία βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν στον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών.

Έχουμε, προσέθεσε, πολύ καλή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «για να αντιμετωπίσουμε ορισμένα προβλήματα του παρελθόντος» και κατέληξε ότι όλες οι μεγάλες αποφάσεις έχουν στοιχεία του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά της η κ. Κρουζ είπε ότι μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ασφαλιστικό των τραπεζών και γενικότερα θέματα που άπτονται του ανταγωνισμού.

Η επίτροπος αναφέρθηκε στο ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, το οποίο είναι ανοικτό εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι δεν συζητήθηκε το θέμα της ΟΑ, αλλά έγιναν αναφορές στο νόμο για τα αφορολόγητα αποθεματικά, όπου υπάρχει θέμα για τις ενισχύσεις που είχαν δοθεί σε μεγάλες επιχειρήσεις και ενδεχομένως η Κομισιόν ζητήσει επιστροφές χρημάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.