ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι δανειολήπτες θα πληρώσουν και τη νέα αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων

15:15 - 05 Οκτ 2006 | Οικονομία
Νέο ντόμινο αυξήσεων στις δόσεις για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια,αλλά και στις πιστωτικές κάρτες, φέρνει η επικείμενη, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αύξηση των επιτοκίων του ευρώ στο 3,25%, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως όλα δείχνουν, η αύξηση θα είναι της τάξης των 25 μονάδων βάσης και αναμένεται να μετακυλιστεί σε όλα τα τραπεζικά προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με το κοινό ευρωπαϊκό επιτόκιο.

Η τραπεζίτες της ΕΚΤ έχουν προχωρήσει σε τέσσερις αυξήσεις δανεισμού από τον περασμένο Δεκέμβριο, καθώς η οικονομία των δώδεκα χωρών πουμοιράζονται το ευρώ τρέχει με ταχύτερους ρυθμούς, ενώ οι πληθωριστικές πιέσεις ανθίστανται.

Αν και βέβαια ο πληθωρισμός τον περασμένο μήνα υποχώρησε στο 1,8%, τα μέλη του συμβουλίου της ΕΚΤ προτίθενται να αυξήσουν εκ νέου το κόστος δανεισμού, καθώς εκτιμούν ότι η ταχύτερη οικονομική επέκταση από το 2000 θα δημιουργήσει πιέσεις για υψηλότερα ημερομίσθια, με ορατό τον κίνδυνο άμεσης ανάκαμψης του πληθωρισμού.

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την απόφασή της για τα επιτόκια στις 2:45 ώρα Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος της Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ θα προχωρήσει σε συνέντευξη τύπου 45 λεπτά αργότερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.