ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Kroes

20:35 - 05 Οκτ 2006 | Οικονομία
Συνάντηση με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Neelie Kroes, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, είχε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, βρέθηκαν θέματα της ναυτιλιακής και λιμενικής πολιτικής στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και η διακρατική συνεργασία στον τομέα των λιμένων.

Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν νομικά θέματα, στο πλαίσιο εναρμονισμού με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης των συμφωνιών μεταξύ των Αρχών των ελληνικών λιμένων και μελλοντικών επενδυτών, για την ολοκλήρωση των έργων ανάπτυξης των ελληνικών λιμένων που αποτελούν την κύρια θαλάσσια πύλη από την Ασία στην Ευρώπη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει σε συζητήσεις με φορείς εκμετάλλευσης διεθνούς κλάσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για επενδύσεις σε νέους τερματικούς σταθμούς στην Ελλάδα, αποσκοπώντας στον εκσυγχρονισμό των Οργανισμών Λιμένων, στην εφαρμογή ανταγωνισμού για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στα ελληνικά λιμάνια και στην ανάπτυξη αποτελεσματικών θαλασσίων οδών μεταφορών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.