ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοινώσεις για το Κυριακάτικο άνοιγμα από ΥΠΑΝ

00:01 - 11 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Ανακοινώσεις για το Κυριακάτικο άνοιγμα από ΥΠΑΝ
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς θα παραχωρήσουν σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 13.00 συνέντευξη Τύπου για το νομοσχέδιο «Κανόνες Ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της πλ. Συντάγματος (Νίκης 5 -7, 3ος όροφος).

Νωρίτερα στις 11.00 π.μ. οι κκ. Χατζηδάκης και Σκορδάς θα συναντηθούν με τη διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο, που προβλέπει το «Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων» θα έχει κάποιες μικρές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η δυνατότητα ανοίγματος όλων των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, ενώ για τα μικρά καταστήματα (μέχρι 250 τ.μ.) θα απαιτείται απόφαση των περιφερειακών συμβουλίων που θα ορίζουν σε ποιους δήμους και περιοχές θα λειτουργούν και ποιες Κυριακές θα έχουν αυτό το δικαίωμα.

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αρχικά είχε προτείνει προαιρετικό άνοιγμα, χωρίς την παρέμβαση των περιφερειακών αρχών, για οποιαδήποτε Κυριακή του χρόνου, για τις μικρές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου.

Ωστόσο οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, αλλά και των άλλων κομμάτων, όπως και του ΠΑΣΟΚ, οδήγησαν την κυβέρνηση στο να αποδεχτεί ο περιφερειακή διοίκηση να έχει λόγο στο άνοιγμα την Κυριακή.

 

Έτσι, εκτιμάται, θα δοθεί η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να βάζουν οι ίδιες τα όρια που επιθυμούν, έπειτα από διάλογο. Πάντως υπάρχουν και πολλοί έμποροι που θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο και λόγω φόβο πολιτικού κόστους οι τοπικές αρχές θα αποφύγουν να προχωρήσουν σε πλήρες άνοιγμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 11 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.