ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χατζηδάκης: «Θα κάνω αυτό που λέει η συνείδησή μου»

09:37 - 12 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Για τις υψηλές τιμές των τροφίμων, την ανταγωνιστικότητα και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.



Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι το 2009 δεν περίμενε κανείς ότι θα μας λάχει αυτή η κρίση. «Ο κόσμος τώρα έχει συνηθίσει στην ιδέα της λιτότητας των νέων μέτρων, όχι ότι του αρέσει. Ο κόσμος εξακολουθεί να επιλέγει τη σημερινή κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι ο Σαμαράς είναι πιο αποδεκτός από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης», ανέφερε και τόνισε ότι «δεν μπορεί η χώρα να αυτοκτονήσει. Η εναλλακτική λύση είναι να τα τινάξουμε όλα και να πάνε χαμένες οι θυσίες μας». 

Μίλησε και για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημειώνοντας ότι «δεν είμαστε οπαδοί της ακινησίας. Δεν κάνουμε καμιά μαγική συνταγή. Κάνουμε αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη». Μίλησε μάλιστα για τους τουρίστες που έρχονται και βλέπουν τα καταστήματα κλειστά. Είπε ότι θα είναι ανοιχτά 7 Κυριακές το χρόνο μεγάλα και μικρά καταστήματα και τις υπόλοιπες Κυριακές θα εφαρμόζεται το βρετανικό μοντέλο. 
«Θα κάνω αυτό που λέει η συνείδησή μου»
Υποστήριξε μάλιστα ότι «καμιά αλλαγή δεν γίνεται χωρίς αντιδράσεις. Έχω μετανιώσει πολλές φορές στο παρελθόν για πράγματα που δεν έκανα και τα έλεγε η συνείδησή μου. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε, είναι να είμαστε εντάξει στη συνείδησή μας και στην πατρίδα μας. Θα κάνω αυτό που λέει η συνείδησή μου και δε με νοιάζει».

Είπε πάντως ότι τα καταστήματα δεν θα είναι ανοιχτά τις ώρες λειτουργίας της Εκκλησίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε και τις υψηλές τιμές παρά τη ραγδαία μείωση του εισοδήματος και τόνισε: «Να χτυπήσουμε τα καρτέλ που κρατάνε υψηλά τις τιμές των προϊόντων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.