ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ προς φοροφυγάδες: Πληρώστε και είστε ελεύθεροι!

07:48 - 14 Ιουλ 2013 | Οικονομία
ΥΠΟΙΚ προς φοροφυγάδες: Πληρώστε και είστε ελεύθεροι!
Ελεύθεροι θα παραμένουν όσοι φοροφυγάδες πληρώσουν άμεσα και έγκαιρα τα πρόστιμα που τους επιβάλλουν οι φορολογικές αρχές, σύμφωνα με νέα ρύθμιση που αναμένεται να καταθέσει το υπ. Οικονομικών στη Βουλή.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος αναφέρει πως, το ΥΠΟΙΚ είναι έτοιμο να καταθέσει στις 22 Ιουλίου ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» μπορούν να γλιτώσουν την φυλάκιση και τις κατασχέσεις αν εξοφλήσουν τα πρόστιμά τους εντός 20 ημερών.

 

 

Επιπλέον, την Παρασκευή έγινε γνωστό πως το υπουργείο σχεδιάζει τον Σεπτέμβριο να φέρει μία ακόμη ρύθμιση, αυτή τη φορά μια ρύθμιση που θα δώσει νέα κίνητρα στη συλλογή αποδείξεων.

Συγκεκριμένα,  σε μία προσπάθεια οι πολίτες να ζητούν όλο και περισσότερες αποδείξεις το υπουργείο σκέφτεται να παρέχει έκπτωση 10% στο καταβαλλόμενο ΦΠΑ σε κάθε συναλλαγή, αλλά και τη συμμετοχή κάθε απόδειξης σε κληρώσεις με πλούσια δώρα, όπως αυτοκίνητα, ταξίδια και μετρητά.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί τη δημιουργία Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών, σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια, όπου συσσωρεύονται χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις.

 

Με αυτούς τους τρόπους το υπουργείο Οικονομικών κάνει μία ακόμη προσπάθεια να πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ την ίδια ώρα ευελπιστεί να φέρει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία και να περιορίσει την τεράστια τρύπα στα μειωμένα φορολογικά έσοδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.