ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο τομέα

16:16 - 09 Οκτ 2006 | Οικονομία
Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο τομέα υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Τα μέτρα εξοικονόμησης αφορούν τα κτίρια του Δημόσιου τομέα (ιδιόκτητα ή μισθωμένα), της Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Σιούφας, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους της ενεργειακής πολιτικής που εφαρμόζεται τους τελευταίους 30 μήνες.

Στο πλαίσιο αυτής, ξεκίνησε τον Μάιο του 2005 το πρόγραμμα αντιστάθμισης της αέργου ισχύος με εγκατάσταση πυκνωτών στα κτίρια του δημόσιου τομέα και επεκτάθηκε σε όλη την επικράτεια τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό, απέδωσε σημαντικά οφέλη τόσο μείωσης των απωλειών αλλά και ισχυροποίησης του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, υλοποιείται η σύνδεση των κτιρίων του δημοσίου με φυσικό αέριο, στις περιπτώσεις που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου.

Ακόμη, δίδονται οικονομικά κίνητρα σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες για τον περιορισμό της ζήτησης ισχύος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.