ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τσεκαπ» από ΔΝΤ στην ελληνική οικονομία

16:22 - 09 Οκτ 2006 | Οικονομία
Η αναθεώρηση του ΑΕΠ, οι μεταρρυθμίσεις, το ασφαλιστικό αλλά και η πορεία των μακροοικονομικών δεικτών αποτελούν, μεταξύ άλλων τους τομείς στους οποίους θα εστιασθεί το ενδιαφέρον των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο δεκαπενθήμερο «τσεκ απ» που θα πραγματοποιήσουν στην ελληνική οικονομία.

Τα στοιχεία που θα συλλέξουν τα στελέχη του ΔΝΤ θα αποτελέσουν και τη βάση πάνω στην οποία θα συνταχθεί η ετήσια έκθεση του Ταμείου για την Οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί ραντεβού τόσο με την ηγεσία αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους όσο και με την Τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο Απασχόλησης και τους κοινωνικούς εταίρους.

Σχετικά με την αναθεώρηση του ΑΕΠ και τις τροποποιήσεις που επέρχονται στα δημοσιονομικά μεγέθη τα στελέχη του ΔΝΤ θα ενημερώσει λεπτομερώς ο γ.γ. της ΕΣΥΕ κ. Μ. Κοντοπυράκη, ενώ θέματα που άπτονται στον τομέα των δαπανών και γενικότερα του προϋπολογισμού η ενημέρωση θα γίνει από τα ανώτερα κλιμάκια του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.