ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ εις βάρος εργολάβου στον Πύργο

13:15 - 17 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Πρόστιμα άνω των 2 εκατ. ευρώ εις βάρος εργολάβου στον Πύργο
Πλαστά και εικονικά τιμολόγια καθώς και συναλλαγές με εταιρείες «φαντάσματα» έχει ανακαλύψει το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας σε βάρος εργολάβου που συνελήφθη προ ημερών από την ΕΛΑΣ και τις δασικές αρχές του Πύργου να θάβει μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων από τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης μέσα στο προστατευόμενο από τη Natura και μοναδικό σε ομορφιά δρυοδάσος της Φολόης στην ορεινή Ηλεία.

Έγκυρες πηγές του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν ότι στην επιχείρηση του συγκεκριμένου εργολάβου πραγματοποιείται τους τελευταίους μήνες έρευνα σε βάθος, από την οποία έχουν προκύψει στοιχεία για σοβαρότατα αδικήματα που σχετίζονται με τη χρήση πλαστών και εικονικών τιμολογίων και «εταιρείες φαντάσματα». Για το λόγο αυτό του έχουν καταλογιστεί πρόστιμα που ξεπερνούν συνολικά τα 2.000.000 ευρώ!

 

Το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας ερευνά, επίσης, την υπόθεση του ποσού 884.000 ευρώ που έδωσε το 2009 ο Δήμος του Πύργου στο συγκεκριμένο εργολάβο με απευθείας ανάθεση (!), προκειμένου να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη. Κατά του συγκεκριμένου εργολάβου το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας έχει επιβάλει υψηλά πρόστιμα για ρύπανση τουπεριβάλλοντος, ενώ έχει στείλει στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας τις σχετικές αυτοψίες για τα περαιτέρω. Κατά του συγκεκριμένου εργολάβου βρίσκεται, επίσης, σε εξέλιξη δικαστική έρευνα από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου, καθώς αποκαλύφθηκε ότι η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» ανέθεσε στο δεύτερο την αποκομιδή των μολυσματικών (!) αποβλήτων των εγκαταστάσεων του 2ου υπογείου του νοσοκομείου, μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

 

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω εργολάβος δεν έχει άδεια μεταφοράς επικίνδυνων και μολυσματικών αποβλήτων και κανείς δε γνωρίζει πού τα μετέφερε, όταν τα πήρε από το νοσοκομείο του Πύργου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.