ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: ''Αν τα καταφέρει η Ελλάδα, θα τα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί"

13:28 - 18 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Σόιμπλε: ''Αν τα καταφέρει η Ελλάδα, θα τα έχουμε καταφέρει όλοι μαζί"
Δεν συμφέρει την Ελλάδα, είπε ακόμα, να συντηρεί τη συζήτηση για νέο κούρεμα.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά έχει αυτή την ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το παρόν στη συνάντηση έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ε. Βενιζέλος, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Ι. Στουρνάρας και Κ. Χατζηδάκης.

 

 

Νωρίτερα, το 'R" έγραφε:

 

Mία δήλωση που εμμέσως επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί το... πειραματόζωο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρώπη, έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 

Νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα, και αν τα καταφέρετε, θα τα έχουμε καταφέρει μαζί τόνισε ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σοϊμπλε στην ομιλία τους σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο Χίλτον. Η Γερμανία προτίθεται να επενδύσει χρήματα από τη στιγμή που θα λειτουργήσει το αναπτυξιακό ταμείο στην Ελλάδα, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για ανάπτυξη επενδυτικού ταμείου που θα ενισχύει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να προκαλέσουν μόνες τους την ανάπτυξη, μπορούν μέσω της δημόσιας διοίκησης, είπε επίσης ο κ. Σόϊμπλε, ενώ τόνισε ότι το υψηλό κόστος δανεισμού δυσκολεύει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επενδυτική τους προσπάθεια.

 

"Είμαι σίγουρος ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ακόμη ανεξάντλητο δυναμικό" είπε ο γερμανός υπ. Οικονομικών και προσέθεσε:

 

Η βιώσιμη ανάπτυξη εξαρτάται από τις επιχειρήσεις, που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης

 

Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης χρειαζόμαστε καινοτόμες επιχειρήσεις

 

Πριν από 10 χρόνια, εμείς οι Γερμανοί είμασταν οι ασθενείς της Ευρώπης.

 

Κούρεμα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο “κουρέματος” του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου στο ξενοδοχείο Χίλτον, αναφέροντας είναι ότι μια συζήτηση που δεν ωφελεί κανέναν. Υπενθύμισε δε ότι ήταν ο πρώτος που μίλησε για haircut στο ελληνικό χρέος και πρόσθεσε ότι εάν η Ελλάδα το 2014 έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις και αν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε θα ανοίξει και η συζήτηση για νέο haircut. Όπως πάντως διεμήνυσε, νέο κούρεμα πέραν του 53% δεν είναι προς συζήτηση.

 

“Εάν η Ελλάδα ζητήσει κούρεμα από τον μηχανισμό στήριξης τότε πρέπει να απαρνηθεί τους κανόνες λειτουργίας των εγγυήσεων, είπε ο κ.Σόιμπλε για να προσθέσει ότι “τότε θα είστε ψεύτες".

 

Όπως τόνισε ο κ. Σόιμπλε, η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει, αλλά έχουμε διανύσει τον πιο δύσκολο δρόμο.

 

Υπεραμύνθηκε δε της στρατηγικής που ακολούθησαν από την αρχή της κρίσης οι Ευρωπαίοι έχει στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση. “Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις χώρες να αυτοβοηθηθούν. Αυτή είναι η αρχή μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη”, είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε ότι  τα προγράμματα προσαρμογής απαιτούν βαθιές μεταρρυθμίσεις για να επανέλθουν οι χώρες σε βιώσιμη τροχιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:30 - 18 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.