ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκ νέου «όχι» της ΕΣΕΕ στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

10:55 - 22 Ιουλ 2013 | Οικονομία
Να καταψηφίσουν το άρθρο 16 του Αγορανομικού Κώδικα που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων έως και 52 Κυριακές το χρόνο κάλεσε τη Δευτέρα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) τους βουλευτές του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής.

Η ΕΣΕΕ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στο βρετανικό μοντέλο της εκστρατείας «Keep SUNDAY Special» (KSS) που δημιουργήθηκε για να προβάλλει σοβαρές αντιρρήσεις στην απορρύθμιση της Κυριακής.

 

Το κίνημα αυτό συγκεντρώνει υποστήριξη από την Εκκλησία, φορείς και συλλόγους, οργανώσεις, μεμονωμένους λιανεμπόρους, σημαντικές προσωπικότητες, διάφορες κοινωνικές και καταναλωτικές οργανώσεις καθώς και πολλούς απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

 

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους σύμφωνα με τους Βρετανούς θα πρέπει να διατηρηθεί η Κυριακή ως αργία είναι η προστασία των οικογενειακών σχέσεων, η διάσωση των τοπικών αγορών, η διατήρηση των τοπικών κοινωνιών , ο σεβασμός στη θρησκευτική πίστη  και η ανάπαυση.

 

«Ας διατηρήσουμε, λοιπόν, και στην Ελλάδα, όπως και στην Αγγλία, σύμφωνα με την εκστρατεία KSS, την Κυριακή ως ιδιαίτερη ημέρα», αναφέρει η ΕΣΕΕ που καλεί τους βουλευτές της Κυβέρνησης να ψηφίσουν ελεύθερα, για τον εαυτό τους και τους Έλληνες, χωρίς κανένα δίλημμα «πειθαρχίας», αφού οι 52 Κυριακές δεν είναι μνημονιακό προαπαιτούμενο, αλλά μόνο οι 7.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.