ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τραυματισμένη" η κυβέρνηση από την ψήφιση της τροπολογίας για τους εκπαιδευτικούς

17:42 - 25 Ιουλ 2013 | Οικονομία
"Τραυματισμένη" η κυβέρνηση από την ψήφιση της τροπολογίας για τους εκπαιδευτικούς
Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε την Πέμπτη από τη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο. Με διαγραφές προειδοποιεί τους βουλευτές του ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε από την Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο. Υπέρ τάχθηκαν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.Ωστόσο οι βουλετές της ΝΔ κκ. Νικ. Κακλαμάνης και Χρ. Κυριαζίδης εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δηλώσουν «παρών» στην τροπολογία, αποδοκιμάζοντας την επιλογή της κυβέρνησης. Ωστόσο δεν χρειάστηκε να το κάνουν μια και ο ΣΥΡΙΖΑ δε ζήτησε για το άρθρο ονομαστική ψηφοφορία. Αντίστοιχη πρόθεση είχε κι ο κ. Γ. Βλάχος ο οποίος, ωστόσο, "μεταφέρθηκε" στο β΄ θερινό. 

Με διαγραφές απειλεί ο πρωθυπουργός

Η στάση αυτή των βουλευτών της Ν.Δ. προκάλεσε ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με τον γραμματέα της ΚΟ Θανάση Μπούρα και του ζήτησε να μεταφέρει στους βουλευτές ότι «αν σε οποιαδήποτε μελλοντκή ψηφοφορία σχετική με προαπαιτούμενα, προκειμένου δηλαδή η Ελλάδα να πάρει την αναγκαία δόση δανείου ώστε να βγούμε επιτέλους από την κρίση, υπάρξει διαφοροποίηση βουλευτή από την θέση της κυβέρνησης, τότε η ΝΔ θα είναι υποχρεωμένη να διαγράψει τον βουλευτή αυτό».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη ονομαστική ψηφοφορία για επίμαχα άρθρα του νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 93 βουλευτές και τα αποτελέσματα ήταν:

  • άρθρο 5: 52 ναι, 41 όχι
  • άρθρο 40: 57 ναι, 36 όχι
  • άρθρο 46: 52 ναι, 41 όχι
  • άρθρο 47: 57 ναι, 36 όχι
  • άρθρο 55: 57 ναι, 36 όχι
  • άρθρο 66: 57 ναι, 36 όχι

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 20:02 - 25 Ιουλ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.